след КСНС е поредното упражнение в политическо интригантство  към президента.

...
след КСНС е поредното упражнение в политическо интригантство  към президента.
Коментари Харесай

Крум Зарков: Изказването на Цветанов е поредното упражнение в политическо интригантство

след КСНС е следващото упражнение в политическо интригантство  към президента. Надали някой съществено може да си намерения, че това е правилно. За мен е тъпо, тъй като отклонява вниманието от значителните тематики. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков пред публицисти в Народното събрание.

Според него единственият човек, който слага въпроса за ориентацията на България в геополитически аспект,  е самият Цветанов. „ Вместо да разяснява изказванията на президента Радев, да разяснява изказванията на съдружния си сътрудник Волен Сидеров от Русия “, сподели още националният представител. Според него съдържателно позицията на Цветанов е мъчно да бъде коментирана. „ Президентството излезе с документи- както работен документ, по този начин и финалният, който е признат. Всеки един може да прочете и да си направи сметка. Това е умерена и естествена позиция “, добави той. „ Цветанов към този момент няколко пъти насочва неприкрити обвинявания в държавна измяна. Трябва да внимава с речника си, тъй като това не са думи, които могат да се хвърлят напразно “, предизвести депутатът.

Преди това, от парламентарната естрада, Крум Зарков разяснява доклада на ръководещите, показан от инистър Лиляна Павлова, за свършеното досега в границите на българското председателство. Той акцентира, че още от началото на българското председателство, „ Българска социалистическа партия за България “ е изразявала поддръжка и позитивно отношение.

„ Конкретен израз на това ни отношение беше и дейното ни присъединяване и приемане на обща позиция на Народното събрание при започване на декември предходната година. В тази обща наша позиция се съдържа кардинална поддръжка за целите, залегнали в програмата на българското председателство, както и поредност от тематики, които народните представители, дружно, определихме като краткосрочни и дълготрайни цели за Европейски Съюз и България “, напомни той.

„ Разбрахме се, че нашият политически консенсус би трябвало да бъде поддържан и подхранван от регулярни срещи сред държавното управление и Народното събрание “, сподели Зарков.

„ С интензивността на Комисията по европейските въпроси, както и опциите, които дава блиц-контролът, до известна степен, можем да кажем, че министрите дават нужната информация на Народното събрание. Същото не може да се каже за министър-председателя. Борисов до момента нито един път не е пристигнал да потърси поддръжката на Народното събрание и да осведоми за резултатите от най-важните срещи – тези на държавните и държавните ръководители, съвещанията на Европейския съвет “, сподели още националният представител.

Народният представител обърна внимание на два аспекта, в които има спомагателни старания и при които България е в изключително качество. „ На първо място, заради географското си състояние, имаме интерес да се опитаме да придвижим доста по-напред законодателния пакет, обвързван с миграцията. Съзнаваме, че това не е елементарно, само че можете да разчитате на нашата поддръжка и експертиза “, съобщи Крум Зарков. Той е на мнение, че този въпрос би трябвало да бъде разискван в пленарна зала, с цел да може да имаме консолидирана позиция. „ И на второ място- заради обстоятелството, че европейският комисар, излъчен от България, пое точно този сектор, налага се да се форсира работата във връзка с цифровия пазар и в частност на плана на инструкция за авторските права в единния дигитален пазар и плана на правилник на контролиране на свободното придвижване на налични данни в Европейски Съюз “, разяснява Зарков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР